Salade met geroosterde wortel kipfilet en honing
2018-01-30- Keuken: Nederlandse
- Gang:Lunch
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 2 personen
- Kooktijd : 30m
Toen ik een tijd geleden iets mocht kiezen van de blog Samenbourgondisch, sloeg ik ook deze salade met geroosterde wortel en spinazie op in mijn favorieten. Ik maakte de salade onlangs en net even iets anders. Wat een lekkere combinatie is het zeg! De wortel wordt heerlijk zoet als je hem roostert en samen met de zoutige witte kaas en gekruide kip, smaakt het heerlijk zomers! Een echte aanrader, ook voor de lunch!
Ingrediënten
- - 1 kipfilet in blokjes (of gemalen als gehakt)
- - 1 tl ras el hanout
- - 1 tl zout
- - 1 tl zwarte peper
- - 1/2 tl paprikapoeder
- - 8 bospenen
- - 1 zak gemengde sla
- - Stukje witte kaas
- - 2 el geroosterde pijnboompitten of gemengde pitten
- - 1 tl honing
- - 1 el citroensap
- - Olijfolie
Werkwijze
Stap1
Was de wortels goed en snijd ze in de lengte door. Meng 2 el olijfolie met een snufje zout en peper en meng de wortels erdoor. Doe in een braadslede en zet voor een half uur in een oven van 200 graden (hetelucht 180). Ze moeten lekker zacht worden.
Stap2
Was ondertussen de sla en verdeel over 2 borden (of 1 groot bord). Bak de kipfiletblokjes met de ras el hanout, zout, peper en paprikapoeder goudbruin en gaar. Verdeel over de sla, samen met de wortels, de pitten en verkruimel er wat witte kaas over. Maak een dressing van de honing, citroensap en 1 el olijfolie en verdeel erover.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld