Ingrediënten
Stuk of 10 aardappels
Zout en peper
4 biefstukken of bieflappen (zijn dunne en lange biefstukken)
1 laurierblaadje
Half glas warm water
1 pot doperwten
1 grote ui of twee kleine uien
1 rode paprika
4 el zilveruitjes
Werkwijze
Stap1
Snijd het vlees in reepjes of stukjes en kruid het met zout en peper. Snijd de ui(en) fijn en de paprika in kleine blokjes.
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes of blokjes. Kook de aardappelblokjes/aardappelschijfjes met wat zout 3-5 minuten voor. Giet ze af en hou ze warm.
Bak de vleesstukjes in wat croma of boter in een grote braadpan.
Laat ze bruin worden en bak dan even de ui mee. Voeg de paprika toe en bak dit ook eventjes mee. Dan het warme water, de zilveruitjes, het laurierblad en 1 el sap van de zilveruitjes uit de pot erbij doen.
Laat dit op laag vuur (het liefst op een sudderplaatje) en met de deksel erop sudderen voor ongeveer 20 minuten.
Laat de doperwten uitlekken. Voeg na 10 minuten de aardappels toe en laat deze meesudderen.
Als de 20 minuten voorbij zijn, de uitgelekte doperwten erbij en nog 5 minuutjes doorwarmen met de deksel erop.