Rundvleesstoofpot met doperwten

2005-11-03
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten


  • Stuk of 10 aardappels
    Zout en peper
    4 biefstukken of bieflappen (zijn dunne en lange biefstukken)
    1 laurierblaadje
    Half glas warm water
    1 pot doperwten
    1 grote ui of twee kleine uien
    1 rode paprika
    4 el zilveruitjes

Werkwijze

Stap1

Snijd het vlees in reepjes of stukjes en kruid het met zout en peper. Snijd de ui(en) fijn en de paprika in kleine blokjes.

Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes of blokjes. Kook de aardappelblokjes/aardappelschijfjes met wat zout 3-5 minuten voor. Giet ze af en hou ze warm.

Bak de vleesstukjes in wat croma of boter in een grote braadpan.

Laat ze bruin worden en bak dan even de ui mee. Voeg de paprika toe en bak dit ook eventjes mee. Dan het warme water, de zilveruitjes, het laurierblad en 1 el sap van de zilveruitjes uit de pot erbij doen.

Laat dit op laag vuur (het liefst op een sudderplaatje) en met de deksel erop sudderen voor ongeveer 20 minuten.

Laat de doperwten uitlekken. Voeg na 10 minuten de aardappels toe en laat deze meesudderen.

Als de 20 minuten voorbij zijn, de uitgelekte doperwten erbij en nog 5 minuutjes doorwarmen met de deksel erop.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.