Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Rozen koekjes

Rozen koekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kneed de margarine met de poedersuiker op tot romig. Daarna de ei, meel en kneed verder. Als laatst voeg je de kleurstof bij.

Zet het in de koelkast voor 10 minuten. Rol met je deegroller de deeg uit voor 1 cm. En haal er kleine rondjes van met een Turkse theeglas. Zet 4 of 5 rondjes half op een rij op elkaar en druk het een beetje aan en snij het doormidden en daarna rol het op dan heb je dus 2 rozen. (ik hoop dat jullie het begrijpen) En zet er een pareltje in het midden.

Bedek je bakblik met bakpapier en bak de roosjes op 150 C graden voor 10/15 minuten gaar. Laat het afkoelen en serveer het in een bord.

Het lijkt een hele kunstwerk en ziet er moeilijk uit maar is makkelijk om te maken. heel veel succes!

Mobiele versie afsluiten