Ingrediënten
- Ingredienten voor de roti's(4 stuks):
125 gr bloem
Snufje zout
1 tl bakpoeder
25 gr boter
75 ml water
Voor de vulling:
1 ui
200 gr sperziebonen of Kousenband
1/2 bakje champignons
250 gr kipfilet in stukjes
1,5 tl gember
3 tl kerrie madras
1,5 tl chilipoeder
250 gr krieltjes (rauw en geschild of gewoon zo'n zakje uit de supermarkt)
Zout en peper
150 ml water
Werkwijze
Stap1
Snipper de ui en bak die met de gember, chilipoeder, zout en kerrie madras zodat de geuren loskomen. Snijd de champignons in grove plakjes en de sperziebonen of Kousenband in kleine stukjes. Bak de kipfilet in stukjes met de ui gaar en voeg dan de groenten toe. Doe ook de krieltjes erbij en schep het goed om zodat alles met de kruiden gemengd is. Doe er dan 150 ml water bij en laat het met deksel erop op laag vuur 20-30 minuten pruttelen tot het gaar is.
Maak ondertussen de roti's: zeef bloem met bakpoeder en roer er het zout en 75 ml water door. Kneed het 5 minuten door tot een soepel deeg en maak er 4 balletjes van. Laat ze 30 minuten rusten en rol ze dan uit tot ongeveer 2 mm dikte. Verhit een koekenpan (of pizzapan) en bestrijk die met de boter. Leg een roti erin en bak in ongeveer 2 minuutjes gaar aan beide kanten. Laat hem dan vanuit de pan op een theedoek glijden en klap het dubbel. Hetzelfde doen met de andere roti's.