Roti (MET FOTO)

2009-09-22
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Roti:
    - 2 gekookte aardappels
    - 3 eetlepels zonnebloemolie
    - Halve eetlepel komijn
    - 1 theelepel Hindoestaanse masala
    - 500 gram bloem
    - 500 gram zelfrijzend bakmeel
    - 2 teentjes Knoflook
    - Surinaamse peper
    Vulling/Of gewoon voor er naast:
    - 1 kip of kippenpootjes (Kipfilet kan ook)
    - Een pond kousenband (Geen sperziebonen die zijn niet te vergelijken met de echte roti waarbij kousenband hoort)
    - 10 aardappels
    - 1 hele knoflook
    - Ui
    - 1 Surinaamse peper
    - Hindoestaanse masala
    - 3 tomaten

Werkwijze

Stap1

Bereidingswijze van de roti:
Je moet de bakmeel en de bloem bijelkaar doen en daa doe je 3 eetlepels zonnebloemolie en wat zout bij, dit meng je met lauw warm water tot het deeg goed is (Als het elastisch is).

Dan maak je in een vijzel de 2 teentjes knoflook en een klein stukje surinaamse peper fijn, daarna doe je de gekookte aardappelen in een kom en daar voeg je 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 theelepel Hindoestaanse masala, komijn en de fijngemalen knoflook en Surinaamse peper bij dit meng je door elkaar met een vork
Dan maak je van het bakmeel en bloem mengsel bolletjes van ongeveer een doorsnede van 6 a 7 cm en hier maak je een holletje in met je vinger en daar doe je een beetje van de aardappelvulling in, dit maak je dan dicht en dan rol je dit uit tot een pannekoek op een met bloem bestrooid werkblad

Daarna bak je de roti's in een steelpan in een beetje olie tot hij bol wordt en mooi van kleur.

Bereidingswijze van de kip:
Snij de kip in stukken en was deze (Of gebruik kippenpoten, hierna maal je 3 teentjes knoflook en een kwart surinaams pepertje fijn in de vijzel. Daarna doe je wat olie in een pan en hierin doe je de kip, dan snipper je een half ui in de pan met daarbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve eetlepel hindoestaanse masala dit meng je door de kip en dan laat je het klaar stoven met het deksel half op de pan. Ik ben zelf niet do gek op kippenpoten en kip dus gebruik meestal liever kipfilet persoonlijk.

Bereidingswijze van de kousenband:
De kousenband in kleine stukjes snijden en de uiteindes eraf snijden deze gooi je weg.

Maal dan opnieuw 2 teentjes knoflook en een klein stukje van het surinaamse pepertje fijn in een vijzel en doe ze dan in een pan met wat olie en voeg er dan 1 gewassen tomaat in kleine stukjes gesneden bij dit laat je ongeveer 45 a 60 minuten stoven op laag vuur.
Ik doe er ook altijd nog wat kerriepoeder doorheen en wat zout.

Bereidingswijze van de aardappels:
Was de aardappels en snij deze, waarna je ze in blokjes snijd. Maal dan een kwart peper en 3 teentjes knoflook fijn in een vijzel. Doe dan wat olie in een pan en voeg hierbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve theelepel masala.
Hierbij doe je ook 2 gewassen en in kleine stukjes gesneden tomaten bij. Dit laat je even doorbakken tot je de aardappels erbij doet, dit laat je zachtjes stoven tot het klaar is je kan er eventueel ook nog een klein beetje water bij doen

er zijn ook kant en klare roti platen te koop 🙂 GEBRUIK WEL VASTKOKENDE AARDAPPELEN.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door cilla aan 24-09-2009

    deze roti lijkt droog ,als ik hem maak zit er meer saus bij.

  2. Geplaatst door cilla aan 24-09-2009

    en waar is de gekookte ei??

  3. Geplaatst door sadiye aan 24-09-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  4. Geplaatst door PrincessChida aan 24-09-2009

    Dat istie niet hoor, het sausje kan je gewoon maken door er wat meer water bij te doen en een gekookt ei hoort bij roti speciaal, wij houden beide niet van sausjes en ei en het was absoluut niet droog 🙂 Ieder heeft zijn eigen manier he, deze komt iig van een Surinaamse vrouw en denk dat die het wel beter zal weten 🙂

  5. Geplaatst door cilla aan 25-09-2009

    nou toevallig die wat ik maak komt ook van een surinaamse vrouw, hoef je je niet zo aangevallen te voelen!!!

  6. Geplaatst door PrincessChida aan 25-09-2009

    Ik voel me niet aangevallen hoor, maar als je hier alleen zit om andere af te kraken dan kan je beter je commentaar voor je houden 😉 Vind je nogal onbeschoft overkomen namelijk..

  7. Geplaatst door cilla aan 25-09-2009

    maakt niks uit meid denk wat je wil goed.ik zei alleen maar dat ik hem wat droog uit vind zien meer niet.
    ik heb niet gezegd dat het er vies uitziet ofzo dus vind niet dat ik je gerecht afgekraakt heb.meer wil ik er niet meer over zeggen.

  8. Geplaatst door gerda aan 25-09-2009

    dames toch niet iedereen maakt iets volgens het boekje de harrira is toch ook niet bij iedereen het zelfde .chida je moet het zo maken dat je eigen familie het lekker vind en het is leuk dat je het met ons wil delen

  9. Geplaatst door PrincessChida aan 25-09-2009

    Dankjewel gerda, daar ben ik het helemaal mee eens.. Iedereen maakt het zoals hij/zij lekker vind ik hou zelf helemaal niet van sausjes enzo vind het veelste vet en mijn verloofde ook niet en die lust ook geen eieren erbij dus vandaar dat ik het zo maak.. Vond haar berichtje gewoon nogal onbeschoft alsof mijn recept niet goed genoeg is ofso terwijl het voor ons zo goed is snap je?

  10. Geplaatst door missroma aan 30-09-2009

    Hey Prinsesje, dat ziet er goed uit. HOe smaakt die rotti (niet die aardappels maar dat broodje) Als ik ‘m nl maak kan ik er mee frisbien, zo hard is tie) Ik koop het altijd bij de toko, maar zelf gemaakt is altijd lekkerder, is die van jou zacht.

  11. Geplaatst door missroma aan 30-09-2009

    Ik mis alleen de tomaten sambal. OF doe jij dat er niet bij? Dat is echt lekker. Als je wil kan ik je dat recept geven. Tenzij je niet van pepersaus houdt.

  12. Geplaatst door sadiye aan 30-09-2009

    hoi cilla kan jij je eigen recept er dan ook opzetten die wil ik ook wel proberen dan????

  13. Geplaatst door sadiye aan 30-09-2009

    bedankt chida voor het delen van je recept ja smaken verschillen idd ene vind met veel saus lekker andere met minder dat is geen punt

  14. Geplaatst door PrincessChida aan 30-09-2009

    missroma bij de surinaamse zaakjes hebben ze altijd zo’n heerlijke geelachtige sambal erbij (heel pittig) weet jammer genoeg nie hoe ik die kan maken maar anders zou ik die er zeker bij maken 🙂 Als je de roti’s ff laat afkoelen dan zijn ze lekker zacht.. Je moet ze ook heeeel dun maken anders dan wordt het te dik en hard.

  15. Geplaatst door sadiye aan 02-10-2009

    chida bedoel jij tikka masala dat is zo een saus in een potje

  16. Geplaatst door sadiye aan 02-10-2009

    moet je die saus dat bakke met de kip?

  17. Geplaatst door PrincessChida aan 07-10-2009

    Nee het is kruiden, een beetje geelachtig in een zakje.. En die moet je idd bakken met de kip 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.