Roti

2006-11-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten voor de roti's(4 stuks):
    125 gr bloem
    Snufje zout
    1 tl bakpoeder
    25 gr boter
    75 ml water
    Voor de vulling:
    1 ui
    200 gr sperziebonen of Kousenband
    1/2 bakje champignons
    250 gr kipfilet in stukjes
    1,5 tl gember
    3 tl kerrie madras
    1,5 tl chilipoeder
    250 gr krieltjes (rauw en geschild of gewoon zo'n zakje uit de supermarkt)
    Zout en peper
    150 ml water

Werkwijze

Stap1

Snipper de ui en bak die met de gember, chilipoeder, zout en kerrie madras zodat de geuren loskomen. Snijd de champignons in grove plakjes en de sperziebonen of Kousenband in kleine stukjes. Bak de kipfilet in stukjes met de ui gaar en voeg dan de groenten toe. Doe ook de krieltjes erbij en schep het goed om zodat alles met de kruiden gemengd is. Doe er dan 150 ml water bij en laat het met deksel erop op laag vuur 20-30 minuten pruttelen tot het gaar is.
Maak ondertussen de roti's: zeef bloem met bakpoeder en roer er het zout en 75 ml water door. Kneed het 5 minuten door tot een soepel deeg en maak er 4 balletjes van. Laat ze 30 minuten rusten en rol ze dan uit tot ongeveer 2 mm dikte. Verhit een koekenpan (of pizzapan) en bestrijk die met de boter. Leg een roti erin en bak in ongeveer 2 minuutjes gaar aan beide kanten. Laat hem dan vanuit de pan op een theedoek glijden en klap het dubbel. Hetzelfde doen met de andere roti's.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door sara6 aan 21-11-2006

    Thanks voor het recept;-).Had het afgelopen w-kend gemaakt en gegarandeerd de pan was leeg…Een aanrader lady’s

  2. Geplaatst door amina12 aan 26-11-2006

    lekker tnx

  3. Geplaatst door ellouisa aan 26-11-2006

    graag gedaan dames

  4. Geplaatst door sadiye aan 03-10-2008

    dankjewel voor het recepje ik heb hem nu net gemaakt en de pan is al leeg wat is dit lekker zeg jammie jammie ik denk dat ik dit wel elke week ga maken 😀 nogmaals bedankt

  5. Geplaatst door xchidax aan 07-12-2008

    Ik heb zelf ook een recept voor rotti maar dan met kouseband, dit gebruiken de Surinamers meestal ook echt heerlijk het recept komt van een vroegere surinaamse vriendin van me moeder 😀

  6. Geplaatst door sadiye aan 16-02-2009

    chida kan jij die receptje dan ook plaatsen??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.