Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Roomijs

Roomijs

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Klop de eidooierss los met ± 1 dl melk. Breng in een steelpan de room met de suiker, de rest van de melk en het vanillestokje aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer hiervan ongeveer een kwart door de losgeklopte eidooierss.
Voeg dit al roerend aan de warme massa in de pan toe en laat op een laag vuur (blijf roeren) binden.
Laat dan volledig afkoelen. Roer tijdens het afkoelen een paar keer goed door om velvorming te voorkomen.
Schenk het in een diepvriesdoos, zet in de vriezer. Als de massa een zelfde dikte heeft als yoghurt, kan 'het smaakje' worden toegevoegd.
Schep de massa tijdens het invriesproces regelmatig om zodat zich geen grote kristallen kunnen vormen en het ijs egaal van structuur wordt.
Deze handeling herhalen tot het ijs zich heeft 'gezet'.
Bewaar het ijs in een afgesloten doos.
Om te eten: haal het ijs ruim van tevoren uit de vriezer en zet het in de koelkast om een beetje zacht te worden.
Het gemakkelijkste is het dan om met een warme lepel (dompel die telkens even in heet water) bolletjes van het ijs te scheppen.

Tip(s): Garneer het ijs met een passende saus, een paar blaadjes mint, chocoladekrullen, stukjes fruit enz.

Smaakjes om toe te voegen:

puree van fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, banaan of mango, gehakte, geroosterde noten en rozijnen, fijngemalen praline, (± 15 g) cacaopoeder en fijngehakte chocolade.

Mobiele versie afsluiten