Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Ronde marmercake

Ronde marmercake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg dan de boter in blokjes toe en mix dit goed glad. Voeg bloem, bakpoeder en snufje zout beetje bij beetje toe en mix alles tot een mooi beslag (is het te dik, voeg dan wat melk toe).

Doe 1/3 deel van het beslag in een ingevette cakevorm (ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt) en strijk het glad als dat nodig is. Neem dan de helft van het overgebleven beslag en roer hier 3-4 el cacao door (tot je een mooie kleur hebt) en giet dit over de eerste laag beslag. Strijk het glad en maak dan met een voor zigzaggende bewegingen om een marmereffect te krijgen.

Doe tenslotte de laatste laag beslag erover en strijk dit glad. OOk weer met een vork door de eerste twee lagen mengen, zodat je een mooi patroon krijgt.

Zet hem dan op de onderste richel van de oven en bak hem in 70-90 minuten mooi gaar.

Daarna kan je m nog versieren als je wilt, maar het hoeft niet, hij is zo al mooi genoeg

Hij is echt heerlijk!

Mobiele versie afsluiten