Ingrediënten
- voor het deeg:
75 gr gesmolten boter
snufje zout
ongeveer 300 ml warm water
half theeglaasje mazhar
700 a 800 gr bloem,kan iets meer of minder zijn
voor de vulling:
1 kilo geschilde en gemalen amandelen
halve theelp kaneel
half theeglaasje mazhar
300 gr poedersuiker,als je de vulling hebt gemend moet je even proeven of het zoet genoeg is,anders doe je er wat bij
1 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
voor decoratie:
2 eiwitten
1 kommetje gemalen amandelen met schil
Werkwijze
Stap1
schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je eenvaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.
doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhat toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.
dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.
pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.dan pak je een staafje en leg dit op een hoekje van het deeg, en zo snijd je er een maantje uit net als lak3ab l gzell.dan maak je er een rondje van en zet dit goed vast, klop de eiwitten en maal de amandelen een beetje grof, dan doop je de bovenkant van het koekje eerst in het eiwit en dan door de gemalen amandelen en zet dit op een bakplaat.
zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.
wederom krijg je hier veel koekjes uit, dus je kan het beste de ingredienten halveren als je ze voor het eerst maakt.
deze koekjes nemen best veel tijd in beslag maar zijn wel de moeite waard.