Ronde lak3ab met geschaafde amandelen

2006-03-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor het deeg:
    75 gr gesmolten boter
    snufje zout
    ongeveer 300 ml warm water
    half theeglaasje mazhar
    700 a 800 gr bloem,kan iets meer of minder zijn
    voor de vulling:
    1 kilo geschilde en gemalen amandelen
    halve theelp kaneel
    half theeglaasje mazhar
    300 gr poedersuiker,als je de vulling hebt gemend moet je even proeven of het zoet genoeg is,anders doe je er wat bij
    1 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
    voor decoratie:
    2 eiwitten
    1 kommetje gemalen amandelen met schil

Werkwijze

Stap1

schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je eenvaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.

doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhat toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.

dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.

pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.dan pak je een staafje en leg dit op een hoekje van het deeg, en zo snijd je er een maantje uit net als lak3ab l gzell.dan maak je er een rondje van en zet dit goed vast, klop de eiwitten en maal de amandelen een beetje grof, dan doop je de bovenkant van het koekje eerst in het eiwit en dan door de gemalen amandelen en zet dit op een bakplaat.

zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.

wederom krijg je hier veel koekjes uit, dus je kan het beste de ingredienten halveren als je ze voor het eerst maakt.

deze koekjes nemen best veel tijd in beslag maar zijn wel de moeite waard.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 26-03-2006

    ziet er goed uit!

  2. Geplaatst door hannan aan 26-03-2006

    Jah ziet er zeker lekker uit?maaar wanneer komt het recept

  3. Geplaatst door esmaatje aan 26-03-2006

    plaats maar snell het recept! 😀

  4. Geplaatst door pareltje aan 27-03-2006

    het recept staat er,mochten de dames nog iets willen weten dan hoor ik het wel 😀

  5. Geplaatst door ellouisa aan 27-03-2006

    ziet er lekker uit!

  6. Geplaatst door ceuta aan 01-04-2006

    IK ga deze ook maken inchallah je doet ze toch niet versieren zoals normaal bij lka3b?Met pincet bedoel ik dan he..Ik hoor het wel ze zien er erg leuk uit.

  7. Geplaatst door wafaak aan 18-04-2006

    merciiiiiiiiiiiiii je nr comprend pas la langue mais j assaye

  8. Geplaatst door pareltje aan 05-05-2006

    sorry ceuta een beetje laat :bloos:
    nee ik versier het niet met een pincet,je kan het eventueel wel doen als je wilt.

  9. Geplaatst door sadiye aan 09-10-2008

    hallo islaamparel kan ik ipv mazhar ook gewoon iets anders gebrijken?

  10. Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011

    ik wil deze koekjes ook uitgaan proberen hoe dun moet je die deeg gaan uitrollen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.