Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bi.

Doe er de gesneden champignons bij. Doe er het zakje kruidenmix (conimex) erbij.

Doe er een half glas water bij, en laat het gaar sudderen. als de kip gaar is voeg je er nog 10 minuten de garnalen bij.

Kook de roerbakmie 2 minuten (niet langer want het is heel snel gaar en anders wordt het een plakkerige papj.

Giet de roerbakmie af in een vergiet. Maak de mie los met een vork. Voeg zout toe.

Giet de mie dan bij het kipmengsel in de wok, en proef of er nog zout bij moet, en voeg eventueel nog wat zout bij.

Doe er een klein scheutje ketjap manis bij (ongeveer 1 eetlepel) goed roerbakken en klaar is kees.

Voor diegenen onder ons die van pittig houden, die kunnener ook sambal bij doen.

Eet smakelijk

Lekker met een stukje kroepoek en sate!

Mobiele versie afsluiten