Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bij. Doe er de gesneden champignons bij.

Doe er het zakje kruidenmix (conimex) erbij. Doe er een half glas water bij, en laat het gaar sudderen. als de kip gaar is voeg je er nog 10 minuten de garnalen bij.

Kook de roerbakmie 2 minuten (niet langer wanthet is heel snel gaar en anders wordt het een plakkerige papje Giet de roerbakmie af in een vergiet. maak de mie los met een vork. voeg zout toe.

Giet de mie dan bij het kipmengsel in dewok, en proef of er nog zout bij moet, en voeg eventueel nog wt zout bij. doe er een klein scheutje ketjap manis bij(ongeveer 1 eetlepel)goed roerbakken en klaar is kees. voor diegen onder ons die van pittig houden, die kunnen er ook sambal bij doen. eet smakelijk

lekker met kroepoek en sate!

Mobiele versie afsluiten