Ingrediënten
- zak tijgergarnalen (diepvries, 500 g)
2 uien
5 eetlepels roerbakolie
1-2 theelepels sambal oelek
1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
1 pak roerbakmie met ei (250 g)
3 eetlepels ketjap manis
Werkwijze
Stap1
Materialen:
wok
Bereiden:
Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Uien pellen en snipperen. In wok 3 el van olie verhitten.
Ui met sambal en laos hierin roerbakken. Groenten toevoegen en 5 min. roerbakken. Roerbakmie en 600 ml warm water erbij doen en geheel roerbakken tot al het water is opgenomen.
In koekenpan rest van olie verhitten en garnalen 3 min. bakken. Mieschotel met ketjap en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.
Garnalen erop scheppen.
Ik doe bij de garnalen altijd Kousenband ( kan je kopen bij de toko ) een diepvrieszak met Kousenband kost ongeveer 1 euro. Bak die mee met de garnalen en doe dan de roerbakmie erbij! Maak er een lekker met komkommersalade bij snij plakjes komkommer lekker dun en marineer ze een uurtje in azijn en suiker.