Rode linzensoep
2006-10-06- Keuken: Turkse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 stokje kaneel
1 fijngesneden tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
3 kommen rode linzen
3 kleine aardappels in blokjes
zout, zwarte verse peper naar smaak
room en koriander om te garneren
Werkwijze
Stap1
Bak de ui, kanaal en knoflook in wat olijfolie op middel vuur tot het glazig is. Doe daarna de linzen erbij, de tomaat en tomatenpuree en bak dit voor 5 minuten aan. Voeg daarna water erbij tot de linzen helemaal onder staan (evt. moet je regelmatig kijken of er genoeg water is en dan moet je water toevoegen). Voeg zout en peper toe.
Laat dit voor 1/2 uur koken en voeg dan de aardappel erbij. Laat dit zeker nog een 1/2 uur koken zodat alles is stukgekookt. Proef of er genoeg zout/peper in zit en garneer met room en koriander.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 06-10-2006
lekker!!
Geplaatst door Marisah aan 06-10-2006
sorry foto lukt niet, zegma fatal error ofzo???
Geplaatst door Juffie aan 06-10-2006
klinkt inderdaad lekker, is het turks of tunesisch?
Geplaatst door Rzinia aan 11-10-2006
heeft iemand het al geprobeerd? en??
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 12-10-2006
Marisah, misschien moet je de foto eerst verkleinen.