Ingrediënten
- benodigdheden:
aardappelen(1 a 2 kilo)
2 potten gesneden bietjes
6 eieren(kook er een paar extra voor de garnering)
ongeveer 2 potten mayonaise
1 pot zure bommen
1 pot zilver uitjes
doperwtjes(uit de vriezer,niet uit een pot)
2 grote kipfilets(maak je de vegetarische versie, dan geen kipfilet)
i.p.v kipfilet kan er ook corned beef uit blik gebruikt worden, als het goed is , is er een halal corned beef.
kappertjes
2 gesneden uien
peper, zout/paprikapoeder
extra ingredient(naar smaak toevoegen)
blikje mais
Werkwijze
Stap1
Kook als eerst de kipfilet (met een bouillonblokje) goed gaar,
Laat hem afkoelen, en puk hem dan heel fijn.
Kook de aardappelen(niet hard, maar vooral niet te zacht want dan wordt het een puree, i.p.v. een salade)(en laat ook deze goed akoelen)
Kook de eieren.
Snij de uien, de zure bommen(in kleine vierkantjes)
Als alles goed is afgekoeld, doe je als eerst de aardappelen in een grote schaal, en prak je (of snij) ze losjes, gooi dan de fijn geplukte kip erdoor, de bietjes uit pot(je kan ze van te voren beter even grof snijden)en voeg dan de mayonaise erbij, zodat er een stevige roze salade onstaat(dus niet te veel, want dan krijg je weer een plak massa)
Gooi dan de gesneden uitjes en de gesneden zurebommen erbij, en roer dit goed door elkaar.
Dan voeg je de eieren(in stukjes)erdoor, en de kruiden(peper/zout en paprika poeder(na smaak)
Als laatst voeg je toe de doperwtjes en de zilveruitjes en de kappertjes, en de mais als je daar voor gekozen hebt(mocht je dit als eerst doen heb je kans dat er allemaal geplette doperwtjes en uitjes in je salade zitten en dat staat niet zo mooi)
Garneer de mooie roze salade met in plakjes gesneden eieren en een paar foefjes mayonaise, bestrooi het geheel met een klein laagje paprika poeder.
eet smakelijk!