Ingrediënten
- - 150 g dessertrijst
- 1 liter melk
- 150 g suiker
- 1 el vanillebloem (puddingpoeder)
eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 g boter
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven op 180°.
- Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor.
- Giet vervolgens de melk erbij, (hou één kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag.
- Laat gedurende 30 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig.
- Los de vanillebloem op in de achtergebleven melk en roer deze samen met de eierdooiers door het rijstmengsel.
- Laat afkoelen, meng er nu voorzichtig de vanillesuiker en de stijfgeklopte eiwitten door.
- Giet dit mengsel tenslotte in een beboterde taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee en laat dit bakken gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°.