Rijsttaart

2015-01-12
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 150 g dessertrijst
    - 1 liter melk
    - 150 g suiker
    - 1 el vanillebloem (puddingpoeder)
    eieren
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 75 g boter

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven op 180°.

- Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor.

- Giet vervolgens de melk erbij, (hou één kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag.

- Laat gedurende 30 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig.

- Los de vanillebloem op in de achtergebleven melk en roer deze samen met de eierdooiers door het rijstmengsel.

- Laat afkoelen, meng er nu voorzichtig de vanillesuiker en de stijfgeklopte eiwitten door.

- Giet dit mengsel tenslotte in een beboterde taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee en laat dit bakken gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 25-11-2005

    iemand uitgeprobeerd? het klinkt wel lekker

  2. Geplaatst door oujdia aan 04-01-2006

    klinkt idd lekker… kan je ook gwn rijst gebruiken??

  3. Geplaatst door bollebuik aan 20-01-2006

    zonder taartdeeg, toch?

  4. Geplaatst door sabrinake aan 06-11-2006

    hey,wat is rijstdesert? en kan ik ni gwne rijstpap gebruiken?.
    kunt u zo rap mogelijk antwoorden want ik wil het wel eens uitproberen het zie er lekker ui.
    groetjes sabrinake..

  5. Geplaatst door jess aan 06-05-2007

    hey , heb deze geprobeerd , en mijn taart was nog gelukt ook! echt top dit recept. hier thuis kunnen ze er niet afblijven ( ik natuurlijk ook niet!).

  6. Geplaatst door Bentnass aan 29-10-2007

    Hey
    Ik vind dit een leuk recept. Maar er staat bij de benodigheden 150gr suiker.
    In het recept zelf staat nergens wat je met de suiker moet doen?
    Kan dit aub alsnog erbij? Alvast bedankt groetjes

  7. Geplaatst door sadiye aan 29-09-2009

    hmm lekker hoor

  8. Geplaatst door Moussie aan 12-02-2010

    Wat is vanillebloem?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.