Ingrediënten
- een pak lassie rijst (klein)
1 kipfilet
3 uien (gemiddeld)
500g hollandse garnalen
halve zak erwten
kleine doos champignon
1 rode paprika 1 groene paprika
een klein beetje koriander
een beetj peterselie
twee pakken nasi kruiden
3 pakken paneermeel
5 eieren (gescheiden)
halve pak gewone meel
Werkwijze
Stap1
garnalen pellen
kipfilet klein snijden
in de pan doen met een beetje olie
uien er ook bij toevoegen
erwten erbij toevoegen
chmpignons snijden en dan in de pan toevoegen
paprika ook klein snijden en erbij toevogen
en dan koriander en peterselie toevoegen
goed alles door elkaar roeren het vuur laag zetten
na een kwartier dan de nasi kruiden er in doen.
en als alles gaar is met de kruiden erin afgieten goed laten afkoelen
rijst koken ook goed laten afkoelen en de rijst moet een beetje plakkerig worden zodat je een bal kan maken.
en als alles goed afgekoelt is de saus en de rijst bij elkaat mengen.
kleine balltjes maken en dan eerst door het meel en dan door de eigeel en door de paneermeel. en dan frituren
klaar! en heerlijke rijstballetjes
je kan ze vriezen voor de volgende dag