Rijst met zoet kip en bruine bonen

2009-09-15
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 60m
  • Kooktijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Rijst met zoet kip en bruine bonen. Lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van pootjes. De saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen. Zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)

Ingrediënten

  • Pak rijst
  • 1/2 kilo kleine kippenpootjes (kipfilet)
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • Beetje peterselie
  • 1 pot bruine bonen(sperziebonen)
  • Blokje TuinkruidenBouillon
  • 1/2 Madame Jeanette
  • 1/2 L ketjap manis
  • 3 eL suiker
  • Boter

Werkwijze

Stap1

Marineer de kippenpootjes van te voren met ketjap en suiker, ik doe er altijd suiker bij, omdat ik de ketjap niet zoet genoeg vind.(tenzij je ketjap ABC gebruikt) prik een paar keer in de kippenpootjes zodat de ketjap en suiker goed intrekt.

Stap2

Haal de pootjes uit de saus en bak ze in boter op zacht vuur, voeg later de ketjap waar je ze in gemarineerd heb toe. laat dit op zacht vuur pruttelen, hierdoor absorbeert de kip de smaak. (gebruik boter, zodat de ketjap en suiker niet aanbakken)

Stap3

Snijd de uien en tomaat in blokjes en bak ze eventjes aan.
Snijd de Madame Jeanette heel erg fijn en voeg deze toe, deze bakje heel kort mee.
Doe dan de fijn gesneden peterselie bij en een halve blokje bouillon.
Als de ui een beetje zacht is geworden voeg je er de bonen aan toe en laat alles op zacht vuur gaar worden.
Zelf voeg ik er ook altijd sperziebonen aan toe deze snijd ik dan wel in kleine stukjes.

Stap4

Schep de rijst op en schep eerst de bruine bonen op de rijst en doe de kip bovenop. hierdoor smaakt het ook minder pittig.
en voor het mooie kun je je bord versieren.

Lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van pootjes. De saus waar je de kip in hebt gebakken is zoet, maar is ook lekker om met je rijst te vermengen. Zo kan iedereen ze eigen draai eraan geven:)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door berberzina aan 16-09-2009

    mh het ziet er heerlijk uit ik ga eens uit proberen

  2. Geplaatst door Mohafid aan 16-09-2009

    me 2

  3. Geplaatst door Aliyah aan 18-09-2009

    ja laat me maar weten hoe je het vond.

  4. Geplaatst door koken20 aan 27-09-2009

    hej ik heb hem gemaakt en we hebben er van gesmult,bedankt voor het recept!

  5. Geplaatst door Aliyah aan 27-09-2009

    blij om te horen bsahtkoem.

  6. Geplaatst door alerliefste aan 10-11-2009

    ik ga het ook maken het ziet er lekker uit!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.