Rijst met Kip en Sperziebonen

2007-02-14
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 pak rijst
    - 500 g kipfilet in blokjes
    - olie om in te bakken
    - 450g sperziebonen of snijbonen uit blik of pot
    - 1 eetlepel mosterd
    - 1 eetlepel kerrie
    - 1dl appelsap
    - 1 a 2 eetlepel ketjap
    - zout
    - peper

Werkwijze

Stap1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking bak intussen de blokjes kipfilet aan in heet olie. Zet warmtebron iets lager en bak kipblokjes vervolgens regelmatig omscheppend bruin en gaar.

Voeg er snij of sperziebonen aan toe, de mosterd, kerrie en de ketjap. Meng goed door elkaar en giet er de appelsap bij zodat het smeuige massa wordt, breng op smaak met peper en zout.

Serveer het samen met gekookte rijst.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 14-02-2007

    zou je er misschien een foto bij kunnen doen dan heb ik er een beetje een idee van. vind het nu alleen heel apart met die mosterd en appelsap maar als ik her er lekker uit vind zien probeer ik het misschien wel . alvast bedankt

  2. Geplaatst door Nas aan 15-02-2007

    so ik denk niet dat deze recept lekker is met appelsap, want appelsap maakt t eten zuur!! dus bedankt! beslama

  3. Geplaatst door elviarr aan 15-02-2007

    hallo sjaahida
    het spijt me zeer heb geen foto.

  4. Geplaatst door elviarr aan 15-02-2007

    Nas : sorry elviarr ik wil je niet beledigen maar ik weet niet of je die recepten voor de gein op deze site hebt gezet!! nouja zeg

  5. Geplaatst door sjaahida aan 15-02-2007

    wil je die dan de volgende x als je het maakt maken? alvast bedankt. oja en een vraagje is het niet lekkerder om het met verse bonen te doen aangezien uit pot al helemaal dood gekookt is dan dan lijkt het mij zo snottig worden of zet je het vuur dan uit ofzo? nog bedankt voor je reactie

  6. Geplaatst door elviarr aan 15-02-2007

    snottig,hahah je kan ook verse bonen gebruiken of andere groenten
    wat je wilt

  7. Geplaatst door sjaahida aan 15-02-2007

    ok ja sorry klinkt een beetje gek.. maar is nie zo bedoeld hoor

  8. Geplaatst door Nas aan 18-02-2007

    he elviarr nou ik moet toegeven t ziet er wel lekker uit hoor!! ik ga t echt een x proberen dan!!ben benieuwd!! miss te snel geoordeeld, sorry daarvoor!!!

  9. Geplaatst door sjaahida aan 18-02-2007

    ziet er zeker lekker uit elviarr

  10. Geplaatst door elviarr aan 18-02-2007

    Nas geef niets

  11. Geplaatst door elviarr aan 18-02-2007

    dank….sjaahida

  12. Geplaatst door AishaSadé aan 08-03-2007

    MMmmm lekker lekker.. heb het juist gemaakt! heb het wat aangepast, is super met rode kerrie ipv gele!! zeker proberen!!

  13. Geplaatst door gadjia 82 aan 24-03-2007

    ziet er lekker uit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.