Rijst met kip en groenten in satésaus

2008-07-21
  • Opbrengst : 1
  • Porties : 5 personen
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar in : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingredienten voor 5 personen:

Ingrediënten

  • 600 gr kipflet
  • Kipkruiden
  • 1 grote ui
  • Soepkom sperziebonen (uit diepvries)
  • Paar champignons
  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 zakje nasikruiden (gewoon van knorr of van de toko)
  • Zout en peper
  • 1 pot chickentonight satésmaak
  • Rijst

Werkwijze

Stap1

Snijd de kipfilet in blokjes en smeer ze in met kipkruiden. Bak ze in een wok goudbruin. Maak ondertussen de rijst zoals je gewend bent en zet water met de sperziebonen op. Als dit aan de kook is, 8 minuten laten koken en de laatste 4 minuten de courgette in stukjes toevoegen (met schil).

Stap2

Voeg aan de kipblokjes de gesnipperde ui toe en fruit dit een paar minuutjes. Doe dan de paprika's in blokjes of reepjes erbij (ik heb dit altijd in de vriezer liggen, is erg handig, hoef je niet allemaal nog te gaan snijden). Voeg ook de champignons in plakjes toe en schep het even om.

Stap3

Als de sperziebonen en courgette klaar zijn, deze afgieten en bij de kip doen. Even omscheppen. Dan de nasikruiden erbij en weer goed omscheppen.

Stap4

Tenslotte de pot chickentonight erbij en eventueel wat water (als het te dik is). Maak het op smaak met zout en peper (als je dat nodig vindt). Serveer het met de rijst en een frisse komkommersalade.

TIP: je kan natuurlijk ook andere groentes nemen zoals broccoli, aubergineblokjes, prei of taugé. Wat je zelf het lekkerst vindt!!

Eet smakelijk!!!!!!

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.