Rijst met ei

2008-12-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 eieren
    zonnebloemolie
    Stukje van een Rood pepertje (mijne waren op dus ik heb groen gebruikt)
    1 teentje knoflook
    Rijst

Werkwijze

Stap1

Pak een wokpan en doe hier de in de vijzel fijngemaakte groene peper en knoflook bij..
Voeg er wat zonnebloem olie bij en voeg er daarna 4 eieren bij. Maak hier roer ei van.
Breng de rijst aan de kook, zet daarna het vuur zacht
en laat de rijst daarna 15/20 minuten door koken.
Voeg daarna de rijst aan de ei toe en hussel dit doorelkaar.

Groen pepertje is ook lekker maar het smaak lekkerder met een rood pepertje

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door sadiye aan 11-12-2008

    chida hartsikke bedankt deze recept zocht ik thanks 😉

  2. Geplaatst door sadiye aan 11-12-2008

    hoeveel rijst gebruik jij voor 4 eiren?

  3. Geplaatst door xchidax aan 11-12-2008

    Ik heb 2 koffiekopjes rijst gedaan met 4 glazen water 🙂

  4. Geplaatst door sadiye aan 11-12-2008

    chida met wat eet jij dit samen?

  5. Geplaatst door ummsalman aan 12-12-2008

    ik heb een vraag, de kooktijd voor rijst wordt ie na 15/20 minuten niet heel erg plakkerig? of is dit de bedoeling?

  6. Geplaatst door xchidax aan 14-12-2008

    hij wordt bij mij niet plakkerig ik kookhem gewoon tottie goed is :)& Sadiye ik eet dit gewoon metniks eigenlijk.. misschien dat je er wel een komkommer salade bij kan maken of spinazi met kippenpootjes:)ikben zelf persoonlijk niet zo’n vleesliefhebber

  7. Geplaatst door snoekipoe aan 16-12-2008

    dit gerecht ken ik ook, ik eet het ook liever zo op met wat sambal.heel lekker!!

  8. Geplaatst door sweet aan 27-12-2008

    ja lekker bedankt dames

  9. Geplaatst door om bilal aan 27-12-2008

    ik heb deze recept van een birma,s vrouw maar met uien er in,en het was lekker!!!

  10. Geplaatst door ummsalman aan 17-01-2009

    Ja, ik doe het ook met ui erbij en een beetje safraan voor een mooi geel kleurtje..

  11. Geplaatst door geera aan 05-02-2009

    KLINKT ALLEMAAL HEEL SMAAKELIJK,gaat het is maken ,thanks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.