Rijst met ei
2008-12-11- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 4 eieren
zonnebloemolie
Stukje van een Rood pepertje (mijne waren op dus ik heb groen gebruikt)
1 teentje knoflook
Rijst
Werkwijze
Stap1
Pak een wokpan en doe hier de in de vijzel fijngemaakte groene peper
en knoflook bij..
Voeg er wat zonnebloem olie bij en voeg er daarna 4 eieren bij.
Maak hier roer ei van.
Breng de rijst aan de kook, zet daarna het vuur zacht
en laat de rijst daarna 15/20 minuten door koken.
Voeg daarna de rijst aan de ei toe en hussel dit doorelkaar.
Groen pepertje is ook lekker maar het smaak lekkerder met een rood pepertje
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sadiye aan 11-12-2008
chida hartsikke bedankt deze recept zocht ik thanks 😉
Geplaatst door sadiye aan 11-12-2008
hoeveel rijst gebruik jij voor 4 eiren?
Geplaatst door xchidax aan 11-12-2008
Ik heb 2 koffiekopjes rijst gedaan met 4 glazen water 🙂
Geplaatst door sadiye aan 11-12-2008
chida met wat eet jij dit samen?
Geplaatst door ummsalman aan 12-12-2008
ik heb een vraag, de kooktijd voor rijst wordt ie na 15/20 minuten niet heel erg plakkerig? of is dit de bedoeling?
Geplaatst door xchidax aan 14-12-2008
hij wordt bij mij niet plakkerig ik kookhem gewoon tottie goed is :)& Sadiye ik eet dit gewoon metniks eigenlijk.. misschien dat je er wel een komkommer salade bij kan maken of spinazi met kippenpootjes:)ikben zelf persoonlijk niet zo’n vleesliefhebber
Geplaatst door snoekipoe aan 16-12-2008
dit gerecht ken ik ook, ik eet het ook liever zo op met wat sambal.heel lekker!!
Geplaatst door sweet aan 27-12-2008
ja lekker bedankt dames
Geplaatst door om bilal aan 27-12-2008
ik heb deze recept van een birma,s vrouw maar met uien er in,en het was lekker!!!
Geplaatst door ummsalman aan 17-01-2009
Ja, ik doe het ook met ui erbij en een beetje safraan voor een mooi geel kleurtje..
Geplaatst door geera aan 05-02-2009
KLINKT ALLEMAAL HEEL SMAAKELIJK,gaat het is maken ,thanks