Ingrediënten
- 2 aubergines
1 rode paprika
1/2 hete peper
1 saffraan
zout
1 lepel Marokkaanse kruiden
beetje olijfolie en een beetje zonnebloemolie
1 ui
1 pakje rijst
1/2 kilo kefta
een grote soepkom
Werkwijze
Stap1
Eerst de aubergine goed wassen, dan haal je het schil van de aubergine af niet te dik niet te dun die bakje in zonnebleom olie niet te lang.
De rest van de aubergine samen met de peprika zout, hete peper en de ui ui goe bakken.
Ondrtussen kook jede rijst +/- 10 minuten.
Dan bak je de kefta apart in een koekenpan, dan meng je die bij het sausje dan goed roeren zout op smaak en de saffraan en kruiden erbij even laten koken.
Dan neem je een soepkom en plaatsje de schil van de aubergin op de bodem met de buitenkant van de aubergine naar binnen, dan doe je een laag met rijst en goed aandrukken en 1 laagje saus en dan weer 1laag rijst dan weer goed aandrukken dan keer je dekom in een bord en heb je een taartje.
eet smakelijk
Als je geen zin hebt om elke keer een kom te gebruiken voor de taartjes bijvoorbeeld omdat je (Tabarak Allah) een groot gezin hebt dan kun je ook een grote kom nemen en ben je in een keer klaar.
of wat ook kan is de saus roeren met de rijst en ben je nog sneller klaar
Succes