Ingrediënten
- 180 gram meel
50 gram dunne griesmeel (smida)
1 1/2 theelpel zout
1/2 theelepel instant gist
100 ml warm water
Werkwijze
Stap1
Doe de bloem en smida in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe de gist en zout in het midden en doe hier een beetje water bij.
Roer dit met vinger toppen en giet steeds een beetje water erbij.
Roer van binnen naar buiten uit.
Dus eerst het gist roeren met jevingers en dan steeds van de zijkanten een beetje meel erbij pakken met je vingers.
Kneed het deeg 10 minuten lang. tot je voelt dat het deeg zacht is.
Verdeel dit in 6 bolletjes en vet ze in met olie.
Laat ze 10 min rusten.
Maak de bolletjes plat en dun. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
Smeer bona erop en vouw ze dicht als msemen.
Laat dit weer 10 min rusten en in die tussen tijd warm je de koekenpan met olie op.
Vul deze half met olie, want de rgaif moeten zwemmen.
Doe 1 rgaif erin en lepel met een lepel olie over de rgaif heen.zodat dezegaat opbollen.
Keer om en bak beide kanten lichtbruin.
Leg dit op keukenpapier en dep met een keukenrol.
Strooi de honing erover en de amandel schaafjes.
Eet smakelijk!!