Rgaif

2006-04-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 180 gram meel
    50 gram dunne griesmeel (smida)
    1 1/2 theelpel zout
    1/2 theelepel instant gist
    100 ml warm water

Werkwijze

Stap1

Doe de bloem en smida in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe de gist en zout in het midden en doe hier een beetje water bij.
Roer dit met vinger toppen en giet steeds een beetje water erbij.
Roer van binnen naar buiten uit.
Dus eerst het gist roeren met jevingers en dan steeds van de zijkanten een beetje meel erbij pakken met je vingers.
Kneed het deeg 10 minuten lang. tot je voelt dat het deeg zacht is.

Verdeel dit in 6 bolletjes en vet ze in met olie.
Laat ze 10 min rusten.

Maak de bolletjes plat en dun. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
Smeer bona erop en vouw ze dicht als msemen.

Laat dit weer 10 min rusten en in die tussen tijd warm je de koekenpan met olie op.
Vul deze half met olie, want de rgaif moeten zwemmen.
Doe 1 rgaif erin en lepel met een lepel olie over de rgaif heen.zodat dezegaat opbollen.
Keer om en bak beide kanten lichtbruin.

Leg dit op keukenpapier en dep met een keukenrol.
Strooi de honing erover en de amandel schaafjes.

Eet smakelijk!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 24
Beoordeel dit recept

24 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (18)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-04-2006

    waauw, dat ziet er echt luchtig uit van binnen, met veel laagjes die los van elkaar zijn!!
    Goed gedaan!

  2. Geplaatst door sami aan 28-04-2006

    dat is lekker ik heb het een keer in morokko gegeten bij familie het was lekker en luchtig of niet.

  3. Geplaatst door zahira aan 28-04-2006

    ja heerlijk en luchtig en de buitenkant is lekker krokant!!

  4. Geplaatst door fatema aan 30-04-2006

    salaam ze zien er heerlijk uit. ik heb een vraagje hoevalstuks zijn dat??

  5. Geplaatst door zahira aan 01-05-2006

    ik heb er 6 stuks uitgehaald

  6. Geplaatst door fatema aan 05-05-2006

    oke thankss ga ze zeker maken

  7. Geplaatst door moslima75 aan 05-05-2006

    Salam Wa Alaykoem
    IS dit niet het recept van Ceuta?Want zij heeft mij eens dit recept gegeven en die is zooo goed!!OF hebt zij het recept van uw?Mohim recept van Ceuta lukte me meteen ook super luchtig worden ze bij mij!!!

  8. Geplaatst door zahira aan 08-05-2006

    JA, DIT RECEPT HEB IK VAN CEUTA GEHAD.
    EN ZE ZIJN SUPER!!

  9. Geplaatst door atiya aan 22-09-2006

    wat bedoel je met instant gist
    shoukran

  10. Geplaatst door libeluli aan 27-09-2006

    atiya

    instant gist is poedergist en via marokko.nl heb ik vernomen dat 42gr versegist gelijk is aan 7 gram poedergist
    veel succes ermee
    xxx

  11. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 13-10-2006

    Salam, ik wil dit recept graag uitproberen. Maar moet je de honing eerst warm maken of kun je het er zo op smeren?

  12. Geplaatst door sihamkleuter aan 13-10-2006

    de honing moet eerst warm zijn, dan is het vloiebaarder, en gaat het beter in de rghaif

  13. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 13-10-2006

    Hoeveel honing heb je dan ongeveer nodig? Moet je ze erin dompelen net als chabakia of gewoon de bovenkant met een lepel bestrijken.

  14. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 13-10-2006

    Lastige kokkin ben ik hè, met zoveel vragen.

  15. Geplaatst door firdausnoor aan 29-11-2008

    sallaam hoeveel borden is 180 gr meel, dat bedoel ik nou en dat mijkt mij zo moeilijk om te gaan koken of dingen uitproberen, erg he maar lgair, alvast bedankt aleykom sallaam

  16. Geplaatst door sadiye aan 29-11-2008

    firdausnoor is beter om dat met een weegschaal te gaan wegen met een bord is moelijk.

  17. Geplaatst door firdausnoor aan 02-12-2008

    dzjakallahoe gairan, ik vind het met een bord makkelijker lgair , omdat ik het gwend bent, wordt tijd dat ik hetmet eeen weegschaal doe.ik hou van jullie mijn oegtie’s

  18. Geplaatst door sadiye aan 06-09-2009

    😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.