Rgaif
2006-04-26- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 180 gram meel
50 gram dunne griesmeel (smida)
1 1/2 theelpel zout
1/2 theelepel instant gist
100 ml warm water
Werkwijze
Stap1
Doe de bloem en smida in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe de gist en zout in het midden en doe hier een beetje water bij.
Roer dit met vinger toppen en giet steeds een beetje water erbij.
Roer van binnen naar buiten uit.
Dus eerst het gist roeren met jevingers en dan steeds van de zijkanten een beetje meel erbij pakken met je vingers.
Kneed het deeg 10 minuten lang. tot je voelt dat het deeg zacht is.
Verdeel dit in 6 bolletjes en vet ze in met olie.
Laat ze 10 min rusten.
Maak de bolletjes plat en dun. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
Smeer bona erop en vouw ze dicht als msemen.
Laat dit weer 10 min rusten en in die tussen tijd warm je de koekenpan met olie op.
Vul deze half met olie, want de rgaif moeten zwemmen.
Doe 1 rgaif erin en lepel met een lepel olie over de rgaif heen.zodat dezegaat opbollen.
Keer om en bak beide kanten lichtbruin.
Leg dit op keukenpapier en dep met een keukenrol.
Strooi de honing erover en de amandel schaafjes.
Eet smakelijk!!
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
24 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-04-2006
waauw, dat ziet er echt luchtig uit van binnen, met veel laagjes die los van elkaar zijn!!
Goed gedaan!
Geplaatst door sami aan 28-04-2006
dat is lekker ik heb het een keer in morokko gegeten bij familie het was lekker en luchtig of niet.
Geplaatst door zahira aan 28-04-2006
ja heerlijk en luchtig en de buitenkant is lekker krokant!!
Geplaatst door fatema aan 30-04-2006
salaam ze zien er heerlijk uit. ik heb een vraagje hoevalstuks zijn dat??
Geplaatst door zahira aan 01-05-2006
ik heb er 6 stuks uitgehaald
Geplaatst door fatema aan 05-05-2006
oke thankss ga ze zeker maken
Geplaatst door moslima75 aan 05-05-2006
Salam Wa Alaykoem
IS dit niet het recept van Ceuta?Want zij heeft mij eens dit recept gegeven en die is zooo goed!!OF hebt zij het recept van uw?Mohim recept van Ceuta lukte me meteen ook super luchtig worden ze bij mij!!!
Geplaatst door zahira aan 08-05-2006
JA, DIT RECEPT HEB IK VAN CEUTA GEHAD.
EN ZE ZIJN SUPER!!
Geplaatst door atiya aan 22-09-2006
wat bedoel je met instant gist
shoukran
Geplaatst door libeluli aan 27-09-2006
atiya
instant gist is poedergist en via marokko.nl heb ik vernomen dat 42gr versegist gelijk is aan 7 gram poedergist
veel succes ermee
xxx
Geplaatst door prinsesje_bloom aan 13-10-2006
Salam, ik wil dit recept graag uitproberen. Maar moet je de honing eerst warm maken of kun je het er zo op smeren?
Geplaatst door sihamkleuter aan 13-10-2006
de honing moet eerst warm zijn, dan is het vloiebaarder, en gaat het beter in de rghaif
Geplaatst door prinsesje_bloom aan 13-10-2006
Hoeveel honing heb je dan ongeveer nodig? Moet je ze erin dompelen net als chabakia of gewoon de bovenkant met een lepel bestrijken.
Geplaatst door prinsesje_bloom aan 13-10-2006
Lastige kokkin ben ik hè, met zoveel vragen.
Geplaatst door firdausnoor aan 29-11-2008
sallaam hoeveel borden is 180 gr meel, dat bedoel ik nou en dat mijkt mij zo moeilijk om te gaan koken of dingen uitproberen, erg he maar lgair, alvast bedankt aleykom sallaam
Geplaatst door sadiye aan 29-11-2008
firdausnoor is beter om dat met een weegschaal te gaan wegen met een bord is moelijk.
Geplaatst door firdausnoor aan 02-12-2008
dzjakallahoe gairan, ik vind het met een bord makkelijker lgair , omdat ik het gwend bent, wordt tijd dat ik hetmet eeen weegschaal doe.ik hou van jullie mijn oegtie’s
Geplaatst door sadiye aan 06-09-2009
😀