Rendang

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Rendang (Minangkabaus: randang) is een van oorsprong Minangkabaus gerecht, dat tegenwoordig overal in Indonesië (en in Maleisië) geserveerd wordt.

Ingrediënten

  • - 2 boemboes voor rendang (bij de toko)
    - 1 kg magere runderlappen in stukjes van 2 cm bij 2 cm
    - 2 blikken santan Jefi van 400 ml per stuk (ook toko)
    - 2 cm laos (verse bij de toko te koop, de rest kun je in de vriezer doen)
    - 1,5 cm gele koenjit (idem)
    - 1,5 cm kentrjoer (idem)
    - 2,5 cm gember
    - 1 seree (even kneuzen)
    - 2 blaadjes lemon leef (citroenblad)
    - 1 proet (vraag maar in de toko)

Werkwijze

Stap1

Verhit de pan met een scheut olie, bak kort de boemboe en doe het vlees erbij. Schep het goed om zodat de saus het vlees bedekt, het vlees hoeft niet te worden dichtgeschroeid, heel kort allemaal. Evt spoel je het zakje van de bamboe om met wat water (anders is het zonde). Dan de santan erbij en alle stukjes en kruiden erbij.

Dit moet je minimaal voor 12 uur heel zacht laten pruttelen! Hoe langer hoe beter, je maakt dit dus de dag ervoor klaar.

Als je dit maakt, maak dan veel en vries kleine porties in.

De foto is van internet.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door achermijnpc aan 02-05-2006

    je praat net chinees met al die termen van boemboes of seree, santan Jefi , ik versta niets van deze gerecht.
    als ik naar de toko ga en ik zeg al deze termen dan begrijpt hij het ofzo

    thanks

  2. Geplaatst door superkok aan 25-03-2008

    is dit van internet??

  3. Geplaatst door PrincessChida aan 02-12-2009

    Ze hebben zo’n heerlijke pakje kruiden mix voor rendang bij de C1000, daar doe je gewoon vlees door heen (Ik heb het met kip gemaakt) En het is heerlijk , lekker pittig ook!:D

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.