Ingrediënten
- 375 gram fijne tarwegriesmeel (smida)
125 gram bloem
5 gram gist
1 ei
1/4 liter warme melk
3/4 liter loud water
olie
boter
zout
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH !
De gist in een kopje lauwwarm water oplossen en laten rijzen
Griesmeel, bloem en een beetje zout in een kom doen
het ei loskloppen en met het gist vermengen
dit mengsel aan de bloem toevoegen en goed vermengen
De melk en het water vermengen en geleidelijk aan doorhet deeg mengen ( Als je de melk verwarmt en je doet er gewoon koud water bij heb je precies de juiste temperatuur)
flink doorroeren, 10-15 minuten, zodat er een glad en vloeibaar deeg ontstaat.
Op een warme plaats 2 uur laten rijzen
Op een klein vuur een koekepan verwarmen, deze met een in de olie gedrenkt doekje ( of keukenpapier) uitvegen. Dit herhaal je na 2 pannenkoeken elke keer
een pollepel vloeibaar deeg in de pan doen en goed verdelen
Aan de bovenkant moeten luchtgaatjes ontstaan.
Pannenkoek met een spatel losmaken van de pan en naast elkaar op een grote platte schaal leggen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken
Voor het serveren met wat boter bestrijken en 5 minuten in een middelmatig hete oven opwarmen.
Lekker met Honing, Jam of (bruine basterd) suiker.
Voor degenen die het nooit lukte beghrir te bakken,
echt deze moeten lukken