Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mijn lukt altijd versie van Beghrir

Macaroni salade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH !

De gist in een kopje lauwwarm water oplossen en laten rijzen

Griesmeel, bloem en een beetje zout in een kom doen

het ei loskloppen en met het gist vermengen

dit mengsel aan de bloem toevoegen en goed vermengen

De melk en het water vermengen en geleidelijk aan doorhet deeg mengen ( Als je de melk verwarmt en je doet er gewoon koud water bij heb je precies de juiste temperatuur)

flink doorroeren, 10-15 minuten, zodat er een glad en vloeibaar deeg ontstaat.

Op een warme plaats 2 uur laten rijzen

Op een klein vuur een koekepan verwarmen, deze met een in de olie gedrenkt doekje ( of keukenpapier) uitvegen. Dit herhaal je na 2 pannenkoeken elke keer

een pollepel vloeibaar deeg in de pan doen en goed verdelen

Aan de bovenkant moeten luchtgaatjes ontstaan.

Pannenkoek met een spatel losmaken van de pan en naast elkaar op een grote platte schaal leggen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken

Voor het serveren met wat boter bestrijken en 5 minuten in een middelmatig hete oven opwarmen.

Lekker met Honing, Jam of (bruine basterd) suiker.

Voor degenen die het nooit lukte beghrir te bakken,
echt deze moeten lukken

Mobiele versie afsluiten