Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Preitaart

Preitaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Laat eerst de bladerdeegplakjes ontdooien.
Verwarm de oven vòòr op 200 graden.

Maak de preien schoon; verwijder het buitenste blad en snijd het donkergroene gedeelte er af.
Snijd elke prei in de lengte in vieren (niet helemaal doorsnijden tot onderen) en snijd dan elke prei in kleine stukjes.
Snijd als je runder-of kalkoenham gebruikt ook dat in hele kleine stukjes.

Verhit een scheutje olie in een wok of een braadpan en bak daarin eerst het kleingesneden vlees (als je dat gebruikt) en niet te lang.
Voeg er dan de kleingesneden prei aan toe en bak ook dat omscheppend totdat de prei iets geslonken is.
Bestrooi met zwarte peper, nootmuskaat en zout naar smaak.
Schep dan alles in een vergiet en laat een beetje uitlekken.

Bekleed ondertussen een ronde lage bakvorm met het bladerdeeg.
Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel.

Zet tot gebruik in de koelkast.

Klop de vier eieren los met een flinke scheut room en roer er de geraspte kaas en wat peper en nootmuskaat doorheen.

Neem het deeg uit de koelkast en verdeel de prei over de bodem.
Giet er daarna het ei/room/kaasmengsel overheen.

Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 40-45 minuten bakken totdat de bovenkant stevig aanvoelt en mooi goudbruin en gaar is.

Mobiele versie afsluiten