Ingrediënten
- Ingrediënten
3 sneetjes oud witbrood, in blokjes
1 pompoen (ca. 1 kilo)
1 ui, grofgehakt
3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
2 theelepels gedroogde rozemarijn
750 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 stokbrood, gesneden
125 ml Crème fraîche
Werkwijze
Stap1
Bereiden
Broodblokjes in kom leggen, overgieten met 500 ml heet water en laten weken. Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. Water uit brood knijpen. In soeppan brood, pompoen, ui, appel en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen. Soep afgedekt 40 min. zachtjes koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Stokbrood 5 min. verwarmen. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en pittig met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stokbrood serveren.
Heerlijke soep voor de koude dagen