Pompoen soep
2008-10-27- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
De pompoen is vooral in het straatbeeld te zien rond eind oktober. Pompoenen werden al geteeld door de Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten als borrelhapje.
Pompoenen zijn zeer oude cultuurgewassen en vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd.
Soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat, leveren pompoenen. Sommige soorten zijn eetbaar, maar de kalebassen kunnen alleen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.
Ingrediënten
- een halve fles-pompoen schoongemaakt en stukken
1 grote winterwortel schoongemaakt en in plakjes
1 gele paprika schoongemaakt en in stukken
klein blikje tomatenpuree
4 kleine vegetarische bouillonblokjes
half bosje platte peterselie fijngehakt
3 lenteuitjes (alleen het witte gedeelte)fijngehakt
klein handje vermicelli
1 eetlepel olijfolie
witte peper
extra nodig staafmixer of blender
Werkwijze
Stap1
Doe in een grote pan de olijfolie en doe hier de groente in. Schep dit even om en laat dit voor 5 minuten zachtjes bakken.
Giet er een liter kokend water bij en verkruimel de boulionblokjes er boven pureer dit met de staafmixer (of als je die niet hebt in de blender).
Voeg nu nog een halve liter water toe en doe de vermicelli, de peterselie en de lenteuitjes erbij laat dit koken op laag vuur tot de vermicelli goed is breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.
lekker met vers gebakken brood
Gemiddelde waardering
(2.5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door amiena aan 07-11-2008
lijkt me lekker,ga het maken.
ben benieuwd hoe het smaakt.