Ingrediënten
- 1 dl olijfolie
4 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel harissa
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel komijnzaadjes
9 dl water
1 kg geschilde en in plakjes gesneden aardappelen
zout
peper
3 eetlepels fijngehakte peterselie
Werkwijze
Stap1
Verhit de olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa 1 minuut.
Voeg de tomatenpuree, de komijn en het water toe. Roer alles goed dooreen. Voeg de plakjes aardappel en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de aardappelen 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de fijngehakte peterselie toe en laat het aardappelgerecht nog ca. 5 minuten doorkoken tot de aardappelen gaar zijn.
Serveer de aardappelen in olijfoliesaus warm of koud bij vlees-, kip- of visgerechten.