Pizzarollen – Met de vulling van deze opgerolde pizzabroodjes kun je natuurlijk eindeloos variëren.
Ingrediënten
- Het recept voor 8 stuks.
40g verse gist
4dl lauwe water
2eetl olie
1tl zout
600g tarwebloem
200g gehakt
1/2 rood en 1/2 groene paprika samen 200g
2 teentjes knoflook
200g zachte kruidenkaas peper
3tl oregano
1/2tl paprikapoeder
Werkwijze
Stap1
De bereiding de gist in een beslagkom doen met het water glad roeren dan de olie, zout en bloem toevoegen en alles tot een soepele deeg kneden dan 30 minuten laten rijzen, in tussen het gehakt samen met de knoflook, paprika poeder een beetje zout gaar bakken, de paprika heel klein snijden het gehakt uit de koekenpan halen en laten af koelen de paprika er bij doen oregano een beetje peper en de kaas samen mengen.
Stap2
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals ff kneden in 8 stukken verdelen en dan elke stuk uitrollen tot een plak van 18 bij 18 cm de vulling er overheen oprollen met de naad naar binnen op de bakpapier leggen en de randen een beetje dichtvouwen zo dat de kaas niet uit kan lopen de oven verwarmen en de pizzatjes nog 15 minuten laten rijzen daarna de pizzarollen in de oven ongeveer 12 minuten bakken.
Stap3
Je moet wel het gehakt ff proeven of er genoeg zout in zit voor dat je het over het deeg verdeelt.
Lekker met ijsberg, komkommer salade.