Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pizzabroodjes met tonijn

Pizzabroodjes met tonijn

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Haal de pitabroodjes  uit de verpakking en snijd elk pitabroodje door het midden met een scherp mes. Je zult misschien merken dat de pitabroodjes een beetje kruimelen, maar dat maakt niks uit. Wanneer je alle pitabroodjes door het midden hebt gesneden leg je ze op de bakplaat met bakpapier en zet je het even opzij. 

Snijd de olijven in schijfjes en doe deze apart. Open het blikje tonijn en verwijder de zonnebloemolie en laat de tonijn even uitlekken. Kruid de tonijn dan met wat peper en zout en meng het dan nog een keer en zet het even apart.

Doe de tomatensaus in een kommetje en meng dit even kort samen. Ik raad jullie echt aan om absoluut geen tomatenpuree te gebruiken uit een blikje, omdat deze gewoon echt zuur is en niet lekker! Als je echt geen tomatensaus uit een pakje hebt dan kun je ook tomatenpuree uit een pakje gebruiken, maar dan zou ik er wel een teentje knoflook bij persen zodat het niet meer zo zuur is. Pak dan de helft van een pitabroodje en besmeer deze met de tomatensaus. Je kunt hier het beste een lepel voor gebruiken en met de bolle kant van de lepel verdeel je de tomatensaus over het pitabroodje.

Pak dan ongeveer twee volle eetlepel van het mengsel en verdeel deze netjes over het besmeerde pitabroodje. Je kunt natuurlijk zoveel variëren met de topping als je zelf wilt. 

Pak dan de geraspte kaas erbij en verdeel ongeveer een eetlepel van de geraspte kaas over de topping. Strooi dan nog wat pizzakruiden over de geraspte kaas heen en werk zo de rest van de pizzabroodjes af totdat je alles hebt gehad.

Stop de pizzabroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten totdat de broodjes mooi goudbruin zijn en de geraspte kaas goed is gesmolten. Wanneer de pizzabroodjes gaar zijn kun je ze direct opdienen wanneer ze nog warm zijn, maar de pizzabroodjes zijn koud ook zeker lekker!

Mobiele versie afsluiten