Pizzabodem

2008-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pizza ?? 30 cm
    200 gr bloem
    1 dl lauwe melk
    1/2 zakje gist
    1 tl suiker
    1 tl zout
    3 el olijfolie
    italiaanse kruiden

Werkwijze

Stap1

Meng de melk (± 35°C), suiker en gist en laat 10 minuten werken. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Roer de melk door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Voor een lekker smaakje aan de bodem de kruiden toevoegen. Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat (eventueel nog iets melk of bloem toevoegen). Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.

Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal. Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Beleg de pizzabodem en bak 12 à 15 minuten in de hete oven.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door martine aan 15-10-2008

    bedankt, ben al een tijd opzoek naar een goed recept voor pizzadeeg

  2. Geplaatst door monique8219 aan 15-10-2008

    He, wat raar. hoe komt nou ineens die foto erbij??
    gaat dat automatisch??
    ik heb hem niet geplaatst.
    weet nog niet zo goed hoe deze site werkt, aangezien ik pas lid ben.

    monique

  3. Geplaatst door LunahXX aan 06-12-2008

    handig recept!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.