Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Vissoep met kikkererwten

Een lekkere pittige gevulde vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous…..

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de fijngehakte ui al omscheppend tot-ie glazig is.

Voeg er dan de groene chilipeper en de specerijen aan toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.

Voeg er dan de tomatenblokjes, de uitgelekte kikker-erwten, het water en de visbouillonblokjes aan toe, roer alles door elkaar en breng aan de kook.

Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.

Voeg er de in grove stukken gesneden visfilet aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.

Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.

Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.

Mobiele versie afsluiten