Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan bij harira!
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 150 ml lauwe melk
- 100 gr gesmolten boter
- 8 gr gist
- 10 gr zout
- Lepel gedroogde gist (door de deeg)
- Vulling:
- 250 gr verse bladspinazie goed gewassen en uit gelekt
- 1 bolletje mozzarella fijn gesneden
- Blok feta kaas ook fijn gesneden
- Sambal
- 150 gr geraspte jonge kaas
- Verder:
- 1 eierdooier en wat geraspte kaas en Zwarte zaadjes
- Wat zachte boter voor besmeren van uitgerolde lap deeg
Werkwijze
Stap1
Meng de melk en de gesmolten boter en de zout en de gist en die de peterselie erbij en als laatste de meel tot je goede deeg hebt die niet plakt.. maak er een mooie bol van en laat rijzen zon 45 min ondertussen maak je de vulling klaar
Stap2
Snijd de spinazie en doe er de rest van de ingr bij meng alles
Stap3
Als deeg goed gerezen is bestuif je werkplek met wat bloem en maak 2 bollen (zet ondertussen je oven op 200 gr aan )
De eerste bol rol je uit tot je een grote plak hebt besmeer met wat zachte boter en doe er de mengsel over, rol aan beide kanten op ( zie filmpje) en snijd in plakjes en leg op je bakblik!
Werk je andere bol deeg zo af
Besmeer met eierdooier en doe er de zaadjes en geraspte kaas op en doe ze in oven voor zon 20 min tot ze mooi bruin zijn.
Wie ze gemaakt heeft zou leuk zijn als je hier onder je fotos plaat