Ingrediënten
- Kabeljauw:
5 trostomaten
Wat peterselie
6 eetlepels olijfolie
1 fijn gesneden ui
3 fijn gesneden knoflook teentjes
1 blikje van 46 gram ansjovisfilets fijngesneden
600 gram kabeljauw
1 laurierblad
50 ML droge witte wijn(Hoeft niet noodzakelijk)
Spaghetti:
spaghetti
100 ml olijfolie
3 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden rode pepertje
halve theelepel zout
20 gram peterselie fijngeneden.
Werkwijze
Stap1
Kabeljauw
Snij een kruis in de tomaten en kook ze voor 5 seconden in een pan met kokend water, spoel ze daarna af onder de koude kraan en verwijder de velletjes en de pitjes, snij ze daarna in blokjes.
Snij de peterselie, de ui, de knoflook en de ansjovis fijn en bak deze. Doe wat peper en zout over de kabeljauw en leg deze erbij in de pan en voeg het laurierblad toe schenk dan als je alcohol drinkt de witte wijn erbij en laat dit 3 minuten koken zodat het verdampt voeg dan de tomaten toe en bak dit met de pan er schuin op voor 12 minuten gaar.
Spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak, doe dan de olie en de knoflook in een andere pan, als de knoflook een kleurtje begint te krijgen dan voeg je er de rode peper en zout bij. (Als je spaghetti nog niet klaar is dan moet je de pan met de olie ff van het vuur halen) lepel dan de spaghetti en de peterselie door het oliemengsel heen. Salade:
- Ananas
- Wat olie
- Zout
- Sla