Pittige Spaghetti met kabeljauw en een Ananas Salade

2009-07-31
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Kabeljauw:
    5 trostomaten
    Wat peterselie
    6 eetlepels olijfolie
    1 fijn gesneden ui
    3 fijn gesneden knoflook teentjes
    1 blikje van 46 gram ansjovisfilets fijngesneden
    600 gram kabeljauw
    1 laurierblad
    50 ML droge witte wijn(Hoeft niet noodzakelijk)
    Spaghetti:
    spaghetti
    100 ml olijfolie
    3 fijngesneden teentjes knoflook
    1 fijngesneden rode pepertje
    halve theelepel zout
    20 gram peterselie fijngeneden.

Werkwijze

Stap1

Kabeljauw
Snij een kruis in de tomaten en kook ze voor 5 seconden in een pan met kokend water, spoel ze daarna af onder de koude kraan en verwijder de velletjes en de pitjes, snij ze daarna in blokjes.

Snij de peterselie, de ui, de knoflook en de ansjovis fijn en bak deze. Doe wat peper en zout over de kabeljauw en leg deze erbij in de pan en voeg het laurierblad toe schenk dan als je alcohol drinkt de witte wijn erbij en laat dit 3 minuten koken zodat het verdampt voeg dan de tomaten toe en bak dit met de pan er schuin op voor 12 minuten gaar.

Spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak, doe dan de olie en de knoflook in een andere pan, als de knoflook een kleurtje begint te krijgen dan voeg je er de rode peper en zout bij. (Als je spaghetti nog niet klaar is dan moet je de pan met de olie ff van het vuur halen) lepel dan de spaghetti en de peterselie door het oliemengsel heen. Salade:
- Ananas
- Wat olie
- Zout
- Sla

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door sadiye aan 31-07-2009

    hmmm ziet er lekker uit jammie jammie ik had gisteren spaghetti met een auberginesaus gegeten en salade erbij:D

  2. Geplaatst door Iempje aan 11-09-2009

    lekker hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.