Pittige aardappel, kip ovenschotel

2006-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Aardappels (hoeveelheid naa keuze)
    Groene pepers (hoeveelheid naar keuze ik doe meesal 3)
    1 ui en 2 teentjes knoflook
    tomatenpuree
    zonnebloemolie

Werkwijze

Stap1

Kruid de kip met kipkruiden en laat dit een halfuurtje intrekken.

Snijd de aardappels in stukken (papat stukjes)

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes

Doe in een bakje zonnebloemolie en kruiden naar keuze ( ik doe meestal rode peper, zwarte peper, kipkruiden, kerriekruiden, zout) 1 eetlepel tomatenpuree en een beetje water en roer dit sausje glad.

Doe in een ovenschaal de aardappels, kip, de ui, knoflook en strooi hier zout, en nog wat kruiden overheen en strooi daarna het kruiden, tomatenpuree mengsel eroverheen en roer alles door elkaar en daarna de groene pepers erbij.

Doe dit alles in de oven en zet de oven op 200. Roer soms alles even door, omdat alles anders verbrand. wanneer de aardappeltjes gaar zijn is alles klaar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.