Ingrediënten
- Voor ongeveer 35 stuks heb je het volgende nodig:
Voor het deeg:
- 150 gram boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- meel
De vulling van de koekjes:
(Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)
- 150 gram gepelde pistache-nootjes.
- 50 gram amandelen.
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een paar druppels groene kleurstof
- rozenwater.
Werkwijze
Stap1
Voor het deeg:
- 150 gram boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- meel
- Meng bovengenoemde ingredienten door elkaar.
- Voeg meel toe totdat het deeg lekker soepel is.
De vulling van de koekjes:
(Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)
- 150 gram gepelde pistache-nootjes.
- 50 gram amandelen.
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een paar druppels groene kleurstof
- rozenwater.
- Maal de pistache en de amandelen heel fijn.
- Meng vervolgens met poedersuiker, vanillesuiker en kleurstof.
- Voeg net zoveel rozenwater toe totdat je van de vulling kleine balletjes kan maken.
- Laat de vulling een kwartiertje staan.
- Maak van de vulling balletjes zo groot als een hazelnoot.
- Maak van het deeg balletjes zo groot als een kleine walnoot.
- Maak een kuiltje in het balletje deeg en stop daar het balletje pistache-vulling in.
- Maak het balletje mooi rond en daarna een beetje plat.
- Snijd het koekje met een scherp mes kruiselings in.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes een kwartiertje op 175 Graden.
Als de koekjes uit de oven zijn...
- Smeer de zijkanten in met honing.
- Haal de zijkanten door de gehakte pistachenootjes.
Deze koekjes zijn echt
Succes allemaal