Ingrediënten
- 250 gr witte pinda's (dus zonder schil en ongebakken)
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
1 eidooier
20 gr gesmolten boter
Ongeveer 50 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
Decoratie:
1 eiwit
Handje sesamzaad
50 gr witte chocolade
35 halve pinda's
Werkwijze
Stap1
Maal de pinda;s helemaal fijn en meng het met de poedersuiker, ei, eidooier, vanillesuiker en boter. Kneed het door en voeg de bloem beetje bij beetje toe tot een samenhangend deeg ontstaat (het kan zijn dat je iets meer of iets minder bloem nodig hebt).
Maak 35 bolletjes en vorm die tot een soort kegeltje (zie eerste foto). Doop ze met de bovenkant in het eiwit en daarna in het sesamzaad. Leg ze op een bakplaat en bak ze 10-15 min op 175 graden gaar.
Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de witte chocolade. Doe een druppeltje chocolade op het koekje en plak er een pinda op.
* Je kan i.p.v. pinda;s ook amandelen nemen