Ingrediënten
- 1 soepkom pinda's ( gemalen)
1 soepkom kokos
2 soepkommen bloem
2 theeglazen poedersuiker
2 theeglazen olie
2 zakjes bakpoeder marokkaanse ( ik woon in marokko dus gebruik altijd marokkaanse bakpoeder daar zit 5 gram in een zakje in de nederlandse zit 10 of 15 gram ingebruik er dan 1)
schil van 2 citroenen raspen
Werkwijze
Stap1
cocos, pinda's, poedersuiker, citroenschil en olie mengen, eieren één voor één toevoegen. bakpoeder mengen met de bloen en deze door het mengsel scheppen.
een half uurtje in de ijskast zetten, dan met vochtige handen langwerpige koekjes van vormen aan het eind met duim en wijsvinger een beetje samenknijpen.
let op deze koekjes worden tijdens het bakken veel groter, je moet ook niet te veel meer kneden, dan krijg je een luchtig resultaat.
in een voorverwarmde oven op circa 160° 15 à 20minuten bakken.
af laten koelen en bestrooien met poedersuiker
deze hoeveelheid is voor een grote schaal (tauws)
als je niet zoveel wil bakken neem je gewoon in plaats van een soepkom een groot koffiekopje pinda's, cocos en 2 kopjes bloem 2 eieren, 1 glas olie, 1 glas poedersuiker en 1 geraspte citroen
voor een extra leuk tintje kan je de koekjes verpakken in papiertjes. Ook in Nederland wellicht verkrijgbaar bij een goede marrokkaanse winkel. Anders knip je ze zelf van papieren servetjes