Heerlijke luchtige koekjes met een superlekker honingglazuur. Deze koekjes moet je echt eens proberen!
Ingrediënten
- 25 gr fijngemalen ongezouten pinda's
- 2 el pindakaas
- 50 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 100 gr boter
- 150 gr bloem
- Voor het glazuur:
- 2 el honing
- 25 gr grofgehakte ongezouten pinda's
- 20 gr poedersuiker
- 50 gr boter
- Extra:
- 1 kleine reep pure chocolade
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de pinda's, pindakaas, boter, ei, vanillesuiker, basterdsuiker tot een romig geheel.
Voeg dan het gezeefde bloem beetje bij beetje toe en mix het goed. Bestrooi je werkplek met bloem en leg hierop het deeg.
Kneed het nog even tot een mooi geheel, het blijft een heel zacht en beetje plakkerig deeg. Maak bolletjes en druk deze plat, steek hier een vormpje uit (uitrollen gaat moeilijk, dus vandaar op deze manier). Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (of ingevet en met bloem bestrooid aluminiumfolie).
Stap2
Schuif in het midden van de oven en bak ongeveer 15-20 minuutjes. Ze moeten wel een beetje zacht blijven als je ze eruit haalt, dan worden ze heerlijk als ze afgekoeld zijn.
Stap3
Maak ondertussen het glazuur door alle ingrediënten tot een romig mengsel te mixen. Smelt ook de chocolade au-bain-marie.
Stap4
Als de koekjes afgekoeld zijn bestrijk ze met het glazuur. Doe de gesmolten chocolade in een zelfgemaakte spuitzak met een piepklein mondje (van een boterhamzakje of bakpapier) en maak hiermee zigzaggende lijntjes op het glazuur.
Stap5
Laat hard worden in de koelkast.