Ingrediënten
- soepkom gemalen pinda's
soepkom kokos
2 soepkommen bloem
2 theeglazen poedersuiker
2 theeglazen olie
2 bakpoeder ( ik woon in marokko; dus gebruik altijd bakpoeder van hier , je weet wel die roze zakjes Chamara hamra (5gram perzakje). In Nederland zit er 15 gram in , dus gebruik iets minder dan 1 zakje)
4 eieren
geraspte schil van 2 citroenen
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH
pinda's, suiker, kokos en citroenrasp mengen
olie toevoegen
één voor één de eieren er door roeren
Bakpoeder mengen door de bloem en deze toevoegen aan de massa
dan kleine langwerpige bolletjes vormen ; aan het eind een beetje tussen duim en wijsvinger samenknijpen
Maak ze niet te groot, want ze verdubbelen bijna tijdens het bakken
in een voorverwarmde oven op circa 140° ongeveer 15 à 20 minuten bakken. Deze koekjes blijven licht van kleur.
Zijn zachte koekjes, dus eerst een beetje laten afkoelen.
licht bestrooien met poedersuiker.
Voor een leuk effekt kan je ze in van die papiertjes verpakken net zoals een toffee
Als je die papiertjes niet kunt krijgen knip je ze gewoon zelf van papieren servetjes.
dit recept is voor een grote schaal (tauws)
als je minder wil maken gebruik dan gewoon overal de helft van. ik gebruik dan altijd een koffiekopje kokos, pinda’s en 1 theeglas olie en suiker , 2 eieren . Dan heb je ongeveer 70 koekjes
succes