Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pinda-kokos koekjes

Pinda-kokos koekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH

pinda's, suiker, kokos en citroenrasp mengen

olie toevoegen

één voor één de eieren er door roeren

Bakpoeder mengen door de bloem en deze toevoegen aan de massa

dan kleine langwerpige bolletjes vormen ; aan het eind een beetje tussen duim en wijsvinger samenknijpen

Maak ze niet te groot, want ze verdubbelen bijna tijdens het bakken

in een voorverwarmde oven op circa 140° ongeveer 15 à 20 minuten bakken. Deze koekjes blijven licht van kleur.

Zijn zachte koekjes, dus eerst een beetje laten afkoelen.

licht bestrooien met poedersuiker.

Voor een leuk effekt kan je ze in van die papiertjes verpakken net zoals een toffee

Als je die papiertjes niet kunt krijgen knip je ze gewoon zelf van papieren servetjes.

dit recept is voor een grote schaal (tauws)
als je minder wil maken gebruik dan gewoon overal de helft van. ik gebruik dan altijd een koffiekopje kokos, pinda’s en 1 theeglas olie en suiker , 2 eieren . Dan heb je ongeveer 70 koekjes

succes

Mobiele versie afsluiten