Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pilav rijst

Pilav rijst

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH

Pel en snipper de ui

verhit olie in een braadpan en fruit de ui glazig

Bak de kruiden mee tot ze gaan geuren.

bak de rijstkorrels, al omscheppend tot ze omhuld zijn met een laagje vet.

verkrumel de bouillontablet erboven en voeg 6 dl.water toe

Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.

Laat de krenten intussen wellen in ruim heet water en laat ze goed uitlekken

Rooster de puistachenootjes of amandelen in een droge koekepan goudbruin.

schep de krenten en noten door de rijst voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de dille erover

Serveer de rijst warm.

Lekker bij lamskarbonades, Kebab of gevulde aubergines

( zie recept; IMAM BAYILDI )

recept en foto uit een boekje van de SPAR
maak het vaak erg lekker

Mobiele versie afsluiten