Ingrediënten
- 300 gram rijst
1 bouillontablet
1 grote ui
3 eetlepel olie
1 theelepel kharmun - kurkuma
1/2 theelepel kaneel
zout en peper
125 gram krente
50 gram pitachenoten of geschaafde amandelen
2 eetlepels dille
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH
Pel en snipper de ui
verhit olie in een braadpan en fruit de ui glazig
Bak de kruiden mee tot ze gaan geuren.
bak de rijstkorrels, al omscheppend tot ze omhuld zijn met een laagje vet.
verkrumel de bouillontablet erboven en voeg 6 dl.water toe
Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
Laat de krenten intussen wellen in ruim heet water en laat ze goed uitlekken
Rooster de puistachenootjes of amandelen in een droge koekepan goudbruin.
schep de krenten en noten door de rijst voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de dille erover
Serveer de rijst warm.
Lekker bij lamskarbonades, Kebab of gevulde aubergines
( zie recept; IMAM BAYILDI )
recept en foto uit een boekje van de SPAR
maak het vaak erg lekker