Ingrediënten
- - Perzik taart
- Bladerdeeg
- 1 glas crème patissier (banketbakkersroom)
- 2 el boter
- 3 perzik
- abrikozen jam
Ingrediënten crème patissier (banketbakkersroom):
Voor 500 gr:
- 550 ml melk
- 30 gr maizena
- 6 eierdooiers
- 10 gr bloem
- 1 vanillestokje
- 125 gr suiker
- 15 gr boter
Werkwijze
Stap1
Bereiding Crème patissier
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn. Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed. Doe de melk, de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan.
Breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eierdooiermengsel. Giet de massa in een schone steelpan en breng al roeend aan de kook.
Het geheel zal in het begin nog een beetje klonterig zijn, maar glad worden terwijl u roert. Laat 2 min. koken, roer er d boter door en laat afkoelen.
Doe de crème in een schone kom. Dek af met plasticfolie zodat er geen vel wordt gevormd.
Maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Zie de foto's:
Snij de kanten van het deeg zoals in de afbeelding
Beboteren:
Plak de randen zoals in de afbeelding
Prik gaatjes in het deeg met een vork
Crème patissier (banketbakkersroom) over het deeg verdelen
Plaats gesneden abrikozen naast elkaar. Daarna in de oven doen
Gelijk nadat je het uit de oven hebt gehaald, Afsmeren met abrikozen jam
Eindresultaat