Ingrediënten
- 4 eieren, gescheiden
125 gr witte basterdsuiker
4 el warm water
Snufje zout
40 gr maizena
40 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 groot blik perziken (850 gr geloof ik), uitgelekt
2-3 pakjes slagroom
2-3 zakjes vanillesuiker
2-3 zakjes klopfix
Nogatine of gebakken geschaafde amandelen
Werkwijze
Stap1
Scheid de eieren in wit en geel. Klop de eiwitten met de helft van de suiker en een snufje zout stijf (als je de kom op zn kop kan houden en er valt niks uit dan is het pas stijf genoeg!).
Klop de eigelen met het water en de suiker en de rest van de suiker tot een lichtgele creme. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef hierop de bloem, maizena en bakpoeder.Schep het door elkaar en zorg dat de lucht erin blijft, dus niet mixen of roeren
Giet het in een ingevette springvorm van 22 cm en bak hem op 160 graden voor 25-30 minuten gaar.
Laat hem helemaal afkoelen en snijd dan in twee of drie lagen. Pureer de helft van de perziken en snijd de andere helft in partjes. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Schep een deel van de slagroom door de perzikpuree en besmeer hiermee de bodems. Stapel ze op elkaar en besmeer de buitenkant met slagroom. Versier de zijkanten met nogatine of amandelschaafsel en de bovenkant met de perzikpartjes en de rest van de slagroom.