Ingrediënten
- *500 gram gehakt
*1 handje rijst
*half bosje peterselie
*2 uien
*1 ei
*2-3 aardappelen(geschilde en in kleine stukjes gesneden)
*1 eetlepel tomatenpuree
*ong half glasje zonnebloemolie
*beetje meel op een dienblad
*zout en zwarte peper
Werkwijze
Stap1
Maak eerst de gehakt: Doe de gehakt in een kom en rasp hier 1 ui in, de heel fijn gesneden peterselie, handje rijst, ei, zwarte peper en zout en kneed het goed met je hand.
Pak een dienblad en doe daar wat meel in. Maak kleine balletjes en doe de balletjes in op de dienblad en schud het rustig zodat de balletjes helemaal onder meel zitten.
Laat dat rusten, pak een pan en doe daar de olie en de gesnipperde uien in bak het endaarna doe je de tomatenpurree in laat dat ook ff bakke. Doe de balletjes in de pan en schud de pan zonder roeren!
Doe daarna de stukjes aardappels ook er bij en schud de pan weer.
Doe er zout en water bij totdat het boven de balletjes en aardappels zijn en kook het op zachte vuur totdat de aardapples gaar zijn doe er heet water bij als het intrekt.