Pasta alla Norma, is één van de meest bekende en geliefde pastagerechten uit de Siciliaanse keuken. Heerlijke pasta met aubergine en tomaat.!!!
Ingrediënten
- 1 aubergine
Zout en peper
Bloem
Pasta (het liefst penne)
1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld
1 ui
1 teentje knoflook
Basilicum of Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Olijven
Werkwijze
Stap1
Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus.
Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Garneren met geraspte kaas en olijven.